meer over

Uitzenden via Proflex Personeel

Flexibel werken via een uitzendbureau

Wat is uitzenden

Als uitzendkracht ben je in dienst bij een uitzendbureau en ga je op flexibele basis aan het werk bij een opdrachtgever. Vaak betreft het tijdelijk werk voor vervanging van een zieke medewerker of een piek op tevangen (seizoenswerk). In fase A krijg je een 0-uren contract. Het aantal gewerkte uren kan verschillend zijn.

Voordelen werken via een uitzendbureau

Aan het werk of werk zoeken via een uitzendbureau heeft veel voordelen voor jou als werkzoekende. Door een groot netwerk aan bedrijven en gespecialiseerd in jouw vakgebied, vind je veel vacatures op één plek. Tijdens je inschrijving wordt aan de hand van persoonlijkheid, opleiding en werkervaring een inschatting gemaakt welke bedrijven het beste aanlsuiten.

Wat verdien ik als uitzendkracht

Als uitzendkracht word je betaald door het uitzendbureau, maar je krijgt hetzelfde salaris als werknemers de bij de inlener (het bedrijf waar je werkt) dezelfde functie hebben. Daarnaast heb je ook recht op toeslagen voor overwerk, verschoven uren, onregelmatigheidstoeslag, vergoedingen voor onder andere reiskosten, initiële- en periodieke loonsverhoging. Ben je benieuwd wat je als uitzendkracht gaat verdienen? Klik dan hier voor meer informatie over cao’s.

Wat zijn mijn rechten als uitzendkracht?

De ABU maakt gebruik van een fasensysteem. Hoe langer je werkt voor een uitzendbureau des te meer rechten je opbouwt.