Uitzenden via Proflex Personeel

Werken via een uitzendbureau, hoe zit dat?

Wat is uitzenden?

Ben je uitzendkracht via een uitzendbureau, dan ga je op flexibele basis aan het werk bij een opdrachtgever. In de meeste gevallen is dit tijdelijk werk tijdens het drukke groenseizoen, maar er zijn ook regelmatig werknemers nodig voor kortere tijd of juist met zicht op een vast contract. In de eerste fase, ook wel fase A, krijg je een 0-uren contract. Het aantal gewerkte uren per week kan dan ook verschillend zijn. In de groenvoorziening betekent dit bijvoorbeeld dat er in de wintermaanden vrijwel geen werk is, aangezien de natuur dan nog niet in bloei is.

Wat zijn de voordelen van werken via een uitzendbureau?

Vraag je je af waarom je via een uitzendbureau zou gaan werken? Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet!

+ Door een groot netwerk aan bedrijven gespecialiseerd in jouw vakgebied, vind je veel vacatures op één plek en dus altijd bij jou in de buurt

+ Je stuurt je gegevens naar ons op en aan de hand daarvan komen wij erachter welke bedrijven er wel of niet bij jou passen. Dat scheelt jou weer bij het zoeken!

+ Bij een uitzendbureau is er al contact met diverse opdrachtgevers. Stuur je een open sollicitatie naar een bedrijf, dan is de kans veel groter dat je niet wordt gezien dan wanneer je solliciteert via een uitzendbureau. Doordat wij als uitzendbureau al een contactpersoon hebben, komen we makkelijker binnen!

+ Je krijgt wekelijks uitbetaald. Wel zo fijn!

+ Vind je het lastig om de eerste stap te zetten om te solliciteren? Dan biedt een uitzendbureau uitkomst, die zetten de eerste stap voor jou!

Wat verdien ik als uitzendkracht?

Als uitzendkracht wordt je betaald door het uitzendbureau, maar je krijgt hetzelfde salaris als werknemers die al bij je opdrachtgever aan het werk zijn. Verder heb je uiteraard recht op toeslagen, zoals toeslagen voor overwerk, verschoven uren, onregelmatigheidstoeslag, vergoedingen voor onder andere reiskosten en initiële- en periodieke loonsverhoging. Ben je benieuwd wat je als uitzendkracht gaat verdienen? Klik dan hier voor meer informatie over cao’s.

Wat zijn mijn rechten als uitzendkracht?

De ABU maakt gebruik van een fasensysteem. Hoe langer je werkt voor een uitzendbureau des te meer rechten je opbouwt.