Van sollicitatie naar een baan: zo verloopt het sollicitatieproces

Het sollicitatieproces

Je komt een leuke vacature van ons tegen op onze website of Indeed en je denkt: dit is de baan die ik zoek! In dit overzicht zie je precies wat er vervolgens met jouw sollicitatie gebeurt.

 • Beoordelen van je cv

  Stap 1

  Jouw cv is voor ons erg belangrijk. Als je solliciteert, is het dus ook belangrijk dat je een cv meestuurt. Nog belangrijker is dat je cv up to date is en zo compleet mogelijk. Wat heb je precies gedaan, met welke machines heb je gewerkt en ga zo maar door. Lees hier alles over het maken van een goed cv.

  In onze vacatures vermelden wij altijd de functie-eisen. Op je cv zien wij gelijk of jij aan deze eisen voldoet. Tenminste, als je cv compleet is. Voldoe jij aan de functie-eisen en komen deze overeen met de eisen die onze opdrachtgever stelt, dan is onze interesse gewekt.

  Zo zie je maar dat het erg belangrijk is dat je een goed cv stuurt. Het zou zonde zijn als je cv niet up to date is en wij vervolgens denken dat jij niet in aanmerking komt voor de baan, terwijl dat misschien wel zo is!

 • Telefonische intake

  Stap 2

  Heeft jouw cv onze interesse gewekt? Dan nemen we contact met je op. Dit gebeurt telefonisch. Kunnen we je niet bereiken of heb je geen telefoonnummer in je cv vermeld, dan mailen we je. In deze telefonische intake proberen wij je beter te leren kennen en een goed beeld te krijgen van wie jij bent, wat je kan en wat je zoekt. We lopen je cv na en vullen deze vervolgens aan. Aan het eind van dit gesprek vragen we je een aantal documenten op te sturen, zodat wij je gegevens (met jouw toestemming) in ons systeem kunnen verwerken.

 • Voorstellen bij bedrijven

  Stap 3

  Hebben wij een positieve indruk van jou gekregen en komen we tot de conclusie dat je goed in het plaatje past? Dan nemen wij contact op met onze opdrachtgevers bij jou in de buurt. We sturen je cv door naar de opdrachtgevers waarvan wij denken dat deze interessant zijn en waar je bij past. Soms is dit één opdrachtgever waarvan wij weten dat ze hard op zoek zijn naar iemand met jouw kwalificaties. Voor de zekerheid sturen we je cv door naar meerdere bedrijven in de buurt, zodat er nog meer kans is dat we een baan voor je vinden.

 • Kennismakingsgesprek

  Stap 4

  Valt jouw cv goed in de smaak bij één of meerdere van onze opdrachtgevers, dan horen we dit meestal binnen 2 tot 3 dagen. Bij een positieve indruk gaan we je uitnodigen om op gesprek te gaan bij de opdrachtgever. Dit is ook het moment waarop je hoort bij welk bedrijf je op gesprek kan en waar je eventueel kan beginnen.

 • Aan het werk!

  Stap 5

  Is jouw intakegesprek goed verlopen en is zowel de opdrachtgever als jij enthousiast? Dan begint het echte werk! Krijgen we van beide kanten groen licht, dan gaan we je contract opstellen en kun je vaak al direct beginnen. Je krijgt alle documenten die nodig is, zodat je goed voorbereid op je eerste werkdag kan beginnen.

Vacature aanbod

Via onze website vind je het meest actuele aanbod van vacatures in sectoren: groenvoorziening, hovenier, boomverzorging, grond-, weg- of waterbouw, stratenmaker en agrarisch. Je kunt uitgebreid zoeken op plaats, vakgebied en afstand. Heb je een leuke vacature gevonden, solliciteer dan online of schrijf je in.