Wil jij…

Hovenier worden?

Volg een hoveniersopleiding via Proflex Personeel!

Opleiding Assistent Hovenier

Als assistent hovenier help je bij het onderhouden en aanleggen van tuinen bij particulieren en bedrijven. De opleiding Assistent Hovenier is speciaal voor instromende doelgroepen vanuit bijvoorbeeld de Wajong of de Sociale Werkplaats. De opleiding geeft voldoende kennis en vaardigheden mee om een start te maken als assistent medewerker in de hovenierssector. De opleiding is ook geschikt voor leerlingen uit het praktijkonderwijs.

Opleiding Aankomend Hovenier

De opleiding Aankomend Hovenier leidt je op tot het eerste deel van het vakbekwaamheidsdiploma. In deze opleiding word je wegwijs in de praktische basiskennis die nodig is
bij met name de verzorgende kant van het hovenierswerk. Het gaat hierbij niet alleen om particuliere tuinen, maar ook om het openbaar groen.

Hovenier

In het tweede jaar is er veel aandacht voor de basishandelingen rondom het tuintekenen/ontwerpen en het aanleggen van tuinen.

Vakbekwaam Hovenier

In het derde jaar van de opleiding kies je ook een afstudeerrichting. Dit kan de specialisatie tuinontwerpen zijn of de specialisatie tuinaanleg. Beide richtingen leveren een volwaardig diploma op!