Waar denk jij aan als er wordt gesproken over grote machines in de groenvoorziening? Waarschijnlijk dat je direct een trekker voor je ziet, deze machines zijn immers onlosmakelijk aan de branche groenvoorziening verbonden.

Trekker-taken in het groen

Trekkers in de groenvoorziening kunnen op 1000 en 1 manieren worden ingezet. De hoofdtaak van een trekkerchauffeur is het maaien van parken, plantsoenen en bermen. Dit gebeurt onder andere met een trekker met maaiarm of klepelmaaier. Als trekkerchauffeur kun je ook onkruid gaan bestrijden, hierbij koppel je bijvoorbeeld een onkruidbrander of borstel aan je machine. Wanneer er ergens gesnoeid moet worden, kan een trekker assisteren met een elektrische heggenschaar of houtversnipperaar.

Als trekkerchauffeur in de groenvoorziening kun je vaak jaarrond aan het werk, ook in de winter. Aan het einde van het groenseizoen kun je bijvoorbeeld worden ingezet voor gladheidsbestrijding en ga je op pad met een strooier. Wil jij een trekker gaan besturen voor een hovenier- of groenvoorzieningsbedrijf bij jou in de regio? Dan kun je rekenen op een baan vol afwisseling.

Vacatures voor trekkerchauffeur

Bij Proflex Personeel zijn we regelmatig op zoek trekkerchauffeurs. De ideale trekkerchauffeur heeft een rijbewijs T op zak. Rijd je al van kinds af aan op de machine en ben je bereid dit rijbewijs snel te halen, ook dan raken we graag met je in gesprek! Werken met een trekker in de groenvoorziening is de perfecte baan voor jou, als je graag zelfstandig werkt en goed technisch inzicht hebt. Je plant namelijk vaak je eigen routes en gaat zelfstandig op pad. Aan het einde van de dag voer je onderhoudstaken en kleine reparaties aan de machine uit.

Wil je direct aan de slag? Bekijk hier onze vacatures voor trekkerchauffeur of stuur ons je cv, dan gaan we voor je op zoek!

Is het een trekker of een tractor?

Heb jij het over trekkers of over tractoren? Misschien is het afhankelijk van waar je vandaan komt. Als uitzendbureau gespecialiseerd in de groenvoorziening komt de trekker regelmatig ter sprake. Wanneer wij spreken met werkzoekenden, merken we dat werkzoekenden uit het noorden het vaak over trekkers hebben. Kom je uit het midden of het zuiden van het land, dan hebben we het eerder over tractoren.

In de groenvoorziening is er daadwerkelijk een verschil tussen trekkers en tractoren. Een tractor wordt gezien als de machine op zich. Wanneer er een werktuig, bijvoorbeeld een maaiarm, aan de tractor wordt gekoppeld, noemen we het opeens een trekker. Immers trekt de machine op dat moment letterlijk iets voort!

Grote machine, veilig werken

Grote machines heb je niet zomaar onder controle. Je hebt niet voor niets een rijbewijs T nodig om ermee de weg op te mogen. Heb jij zo’n rijbewijs op zak? Dan vinden we je een echte topper! Deelnemen aan het verkeer en het aan- en loskoppelen van werktuigen brengen risico’s met zich mee. Ook het werken op taluds, de schuine vlakken grond langs een weg, spoor, sloot of op een dijk, kan best gevaarlijk. Moderne trekkers beschikken over veiligheidscabines en gordels, dus zolang je als chauffeur op je plek blijft zitten kan er niets gebeuren. Ook met deze grote machines kan dus veilig gewerkt worden.

Ga jij de uitdaging aan? Neem dan snel contact met ons op!